1000 leden voor Whatsapp Groepen Uitgeest

5255

Op dinsdag 8 maart is het 1000ste lid toegevoegd aan de BurgerAlert Whatsapp Groepen Uitgeest en is daarmee één van de grootste, dan wel grootste van Nederland.
 
De BurgerAlert Whatsapp groepen in Uitgeest zijn sinds maart 2014 actief in Uitgeest. Het doel van de Whatsapp groepen is met elkaar waakzaam te zijn in eigen omgeving en verdachte situaties met elkaar te delen zodat het dieven gilde minder kans krijgt om hun slag te slaan.
 
Inmiddels zijn de BurgerAlert Whatsapp Groep Uitgeest de grootste groep van Nederland. Er zijn inmiddels meer dan 1000 inwoners uit Uitgeest aangesloten bij dit particuliere initiatief. Dat betekend dat er 2000 ogen extra waakzaam zijn in Uitgeest. Het ledenaantal komt in de buurt bij het ledenaantal van het officiële Burgernet maar is geen vervanging van het officiële Burgernet.
 
De Whatsapp groepen is een particulier initiatief maar heeft veel contact met de wijkagent van Uitgeest. Alle informatie die binnenkomt via de Whatsapp groepen wordt gedeeld met de wijkagent. Begin januari hadden de BurgerAlert Whatsapp Groepen een groot aandeel in de aanhouding van twee fietsendieven in Uitgeest. De twee werden op heterdaad betrapt en konden na informatie in de BurgerAlert Whatsapp Groepen aangehouden worden.
 
Er bestaat nu ook een zogenoemde HAUL groep. Hierin zijn de beheerders van de Whatsapp Groepen Heiloo, Akersloot, Uitgeest en Limmen vertegenwoordigd. Hierdoor kan informatie snel worden uitgewisseld als een verdacht persoon de gemeentegrens over gaat. Het gezamenlijk ledenaantal is meer dan 3000.
 
Aanmelden kan nog steeds via www.112-uitgeest.nl/burgeralert

Reacties

Reacties