112-Uitgeest Jaaroverzicht 2015

3675

UITGEEST – Het jaar is bijna ten einde. Tijd om terug te blikken op 2015.
 
Net zoals 2014, 2013 en 2012 is er weer een jaaroverzicht gemaakt aan de hand van de meest gelezen berichten per maand.
 
Deze website werd in 2015 ongeveer 220.000 keer bekeken door 104.000 bezoekers. De drukste dag van het jaar was 1 maart met 3.106 bezichtigingen.
 
In vergelijking met voorgaande jaren zit er nog steeds een stijgende lijn in de bezoekersaantallen:
2013: 119.000 views door 47.000 bezoekers.
2014: 202.000 views door 86.000 bezoekers.
 
In 2015 hebben wij 248 nieuwe berichten geplaatst. Dat is een stuk meer dan voorgaande jaren (177 in 2014 en 190 in 2013)
 

Januari
Een vrachtwagenchauffeur die op 7 mei 2013 betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Melis Stokelaan/Geesterweg is door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden met een proeftijd van 2 jaar. De man werd verweten niet goed in zijn spiegels te hebben gekeken.
 
Februari
Inbraken beheerste 2015. Op 12 februari werd er drie keer ingebroken in Uitgeest.
 
Maart
Op 13 maart werd er een politie-inval gedaan in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat. In de woning werd uitgebreid onderzoek gedaan. Tot op de dag van vandaag is het niet bekend waarom de inval in de woning werd gedaan.
 
April
Op 2 april werd er midden op de Geesterweg een auto klem gereden. Een man door de politie met getrokken wapens gearresteerd. Ook in Krommenie en Beverwijk werden er auto`s klem gereden en personen gearresteerd. De politie bevestigde de volgende dag dat het om een oefening ging.
 
Mei
Via een advertentie via Marktplaats kreeg een bewoner van de Anna van Renesselaan zijn gestolen spullen terug. Zijn auto werd opengebroken en hij trof de volgende dag zijn zonnebril aan op Marktplaats. Naar aanleiding van deze advertentie werden er twee jongens aangehouden wegens diefstal en/of heling van deze zonnebril.
 
Juni
Op 27 juni gebeurde er een zwaar ongeval op de A9 bij Uitgeest. Een auto en een motorrijder kwamen met elkaar in botsing waarna de motor nog enkele honderden meters is door gleed.
 
Juli
Op 29 juli brak er een grote vechtpartij uit op station Uitgeest. 15 jongeren waren hierbij betrokken. Een 17-jarige Amsterdammer waar ruzie mee begon in het tunneltje bleek uit een psychiatrische inrichting te komen. De jongeman bleek gevlucht uit de instelling en is aangehouden en teruggebracht.
 
Augustus
Een verwarde man liet drie paarden ontsnappen uit een weiland langs de Geesterweg. De paarden gingen aan de wandel en belandden op de A9. Hier konden ze gevangen worden en terug gebracht worden naar het weiland.
 
September
Spelende kinderen ontdekten maandag 24 augustus een wietplantage in een stuk bos tussen de Molenwerf en de A9. De politie trof op een open plek in het bos 17 wietplanten aan. De planten en toebehoren zijn door de gemeente afgevoerd en vernietigd.
 
Oktober
Op 9 oktober werd een 63-jarige inbreker uit Amsterdam aangehouden in Uitgeest. Dat ging niet zonder slag of stoot. Een oplettende getuige werd bedreigd met een mesje door de inbreker maar de inbreker kon worden aangehouden door de politie.
 
November
Na een inbraak aan de Hogeweg werd er een politiehelikopter ingezet om te zoeken naar de daders. Gezien het nachtelijke tijdstip werden veel Uitgeesters wakker van de helikopter. De inbrekers werden uiteindelijk niet aangetroffen.
 
December
Op vrijdag 18 december werden er 3 inbrekers aangehouden. Echter, had dit wel wat voeten in de aarde. Een achtervolging duurde ruim een uur en de inbrekers konden pas in Noord Brabant worden aangehouden.
 
—————————-

Wij wensen iedereen een goede en veilige jaarwisseling toe, en een gezond en veilig 2016. Wij hopen iedereen weer in 2016 te mogen voorzien van al het laatste 112 nieuws uit Uitgeest.
 
 

Reacties

Reacties