112-Uitgeest.nl jaaroverzicht 2013

3362

UITGEEST – Het jaar is weer bijna ten einde. Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ook net zoals vorig jaar hebben wij weer een jaaroverzicht gemaakt van 2013 aan de hand van de meest gelezen berichten per maand.
 
 

Januari


Op 2 januari was er veel onduidelijkheid over een ongeval op station Uitgeest. Getuigen zagen dat de vrouw op het spoor viel en de trein eroverheen ging, maar de politie sprak dit tegen. Wat het wel is geweest is niet duidelijk.
 
Op 27 januari 2013 hing er een politiehelikopter boven Uitgeest. Dit zorgde onmiddellijk voor zeer veel vragen via Twitter aan ons waar de helikopter voor was. Er bleek een persoon te zijn mishandeld in de trein naar Uitgeest. De daders waren op station uitgestapt en gevlucht. Een politiehelikopter die toevallig in de buurt was assisteerde bij de opsporing van de daders. Overigens werden alle berichten waarbij een politiehelikopter of traumahelikopter nodig was goed bekeken.
 
SONY DSC

Februari


Op 3 februari was er op de Geesterweg een motorambulance betrokken bij een ongeval. De motorambulance raakte zwaar beschadigd.
 
Op 13 februari werd er een voetganger geschept op het zebrapad op de Geesterweg. De voetganger raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Het was niet de eerste keer dit jaar dat er daar een ongeluk gebeurde, en ook niet de laatste keer.
 
IMG_5201 (Medium)

Maart


Op 21 maart werd voor de eerste keer Burgernet ingezet in Uitgeest. Een jongentje was korte tijd vermist maar werd al snel teruggevonden. Sinds dien hebben veel Uitgeesters zich aangemeld voor Burgernet.
 
Op 25 maart gebeurde er een zwaar ongeluk op de N203 richting Uitgeest. Een vrouw moest uit de zwaar beschadigde auto worden geknipt.
 
IMG_5384 (Medium)

April


Op 8 april vloog er een boot in de brand aan de Populierenlaan in Uitgeest. Na een uur blussen was de brand meester. De boot is uiteindelijk half gezonken.
 
Op 29 april vloog er een auto in de brand op het Uitgeestermeer. Dit was niet de laatste keer dit jaar. Totaal brandde er 3 auto`s uit dit jaar op het Uitgeestermeer.
 
IMG_5450 (Medium)

Mei


Op 7 mei werden diverse hulpdiensten ingeschakeld voor een ongeluk op de Geesterweg/Melis Stokelaan in Uitgeest. Helaas kwam hierbij een 43 jarige vrouw uit Uitgeest om het leven.
 
Op 29 mei werd er bekend dat er een politieagent niet vervolgd werd na een aanvaring op het Uitgeestermeer. De aanvaring gebeurde op 14 juni 2011.
 
IMG_5672 (Medium)

Juni


Juni was de maand van de vele inbraken. In drie nachten werd er 16 keer ingebroken of een poging hiertoe gedaan. Ook het bericht over de tactiek die gebruikt werd door de inbrekers werd veel gelezen. Een bewoner ontdekte zo`n takje tegen de deur en stuurde ons een foto.
 
Op 11 juni oefende de politie met politiehonden bij FC Uitgeest dit leverde spectaculaire beelden op!

 
Tak

Juli


Op 23 juli rukte de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter massaal uit naar het Zwaansmeer in Uitgeest. Omdat de helikopter even boven Uitgeest cirkelde werd onze website massaal bezocht voor informatie. Ter plaatse was een man op de bodem gedoken van het Zwaansmeer en hierbij een nekwervel beschadigd. Brandweer, de traumahelikopter en politie assisteerde bij het ongeval. De man werd uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
 
IMG_6020 (Medium)

Augustus


De politie waarschuwde op 27 augustus voor babbeltruc`s aan de deur. Ook bij ons werd het bericht goed gelezen.
 

September


Op 9 september gebeurde een bizar ongeval op station Uitgeest. Een baby viel uit de kinderwagen en belandde tussen het perron en de trein in op de rails. Een getuige maakte foto`s en stuurde dat naar ons op. Al snel stond het bericht in alle media.
 
974500_594843727204713_1570132896_n

Oktober


Op 28 oktober trok er een storm over Nederland. Ook de brandweer van Uitgeest was druk met schademeldingen door het hele dorp.
 
IMG_6453 (Medium)

November


In de nacht van 9 op 10 november werd er een jongen mishandeld op de Geesterweg na ruzie in een uitgaansgelegenheid. De jongen moest door het ambulancepersoneel behandeld worden aan zijn verwondingen.
 
Op 14 november gebeurde een bizar ongeval. Een persoon zat met zijn hand vast in een brievenbus. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
 
En voor de derde keer dit jaar werd er een auto in de brand gestoken op het Uitgeestermeer.
 
IMG_6573 (Medium)

December


Op 6 december belandde een auto in de sloot langs de N203 door een flinke hagelbui. En de volgende dag ging er weer 1 de sloot in Verder was het natuurlijk weer de maand van de inbrekers.
 
IMG_6629 (Medium)2

Overig

 • Brandweer Uitgeest rukte (op dit moment) in 2013, 114 keer uit. Dit is iets minder in vergelijking met 2012. Toen rukte de brandweer 119 keer uit.
   
 • 1218 mensen zijn ons gaan volgen op Twitter via @112-Uitgeest
   
 • 768 mensen vonden onze facebookpagina leuk via onze facebookpagina
   
 • Meer dan 76.000 mensen bezochten (op dit moment) onze website in 2013. In 2012 was dit aantal nog 26.000. In december mochten wij onze 100.000ste bezoeker verwelkomen.
   
 • Dit jaar hebben wij 190 artikelen gepubliceerd.
   
 • Wij bedanken iedereen die ons in 2013 voorzien heeft van informatie en/of tips. Wij hopen dat wij ook in 2014 weer tips mogen ontvangen om de rest van nieuws te mogen voorzien. Zie hiervoor: http://www.112-uitgeest.nl/contact/
 • Wij wensen iedereen een goede en veilige jaarwisseling toe, en een gezond en veilig 2014. Wij hopen iedereen weer in 2014 te mogen voorzien van al het laatste 112 nieuws uit Uitgeest.

  Reacties

  Reacties