112-Uitgeest.nl jaaroverzicht

4139

Het jaar is alweer bijna ten einde. Daarom hebben wij een klein overzichtje gemaakt van maand tot maand, aan de hand van de artikelen op onze website die het meeste gelezen zijn door jullie als bezoekers.


JanuariIn januari bestonden wij nog niet, maar waren wij al druk bezig achter de schermen om deze website te realiseren. Op 1 februari verscheen uiteindelijk ons eerste artikel.


FebruariIn februari zijn wij begonnen met het online zetten van onze foto`s en artikelen. Ons eerste artikel was over een brandje op de Woude waarvoor brandweer Uitgeest moest uitrukken. Er verschenen in februari 15 artikelen. Echt een top artikel zat er niet bij. 300 bezoekers wisten onze site te vinden


MaartEen bende jonge overvallers en een ontmantelde wietplantage zorgde in maart voor de meeste bezoekers op onze website. 353 bezoekers. In maart maakte we nog geen eigen foto`s en plaatste we alleen artikelen. Er verschenen 12 artikelen in maart.


AprilIn april hadden we een kleine piek in de bezoekersaantallen. 1177 bezoekers. Dit kwam doordat er op 15 april een melding binnen was gekomen over een auto te water langs de A9. Hier bleek uiteindelijk niets te zijn. Er werd s`nachts een helikopter van de politie ingezet om mee te zoeken. Uiteindelijk werd er een fiets aangetroffen langs de provinciale weg N203. Om uit te sluiten dat er iemand in het water lag, werd er uitgebreid gezocht. Er verschenen 18 artikelen in april op onze website.


MeiOp 26 mei botste s`nachts een fietser en een bromfietser met elkaar op de Geesterweg, en was in mei het best gelezen artikel van onze website. Er verschenen 16 artikelen en meer dan 800 mensen vonden onze website in mei.
JuniJuni was een zeer drukke maand. Op 23 juni zonk een bootje met daarin 4 personen zonk op het Uitgeestermeer, wat aan één persoon het leven kostte. De hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Dit artikel werd bijna 2000 keer bekeken, en staat op nummer 1 van de meest bekeken artikelen.

Ook het artikel over de aangetroffen gestolen fietsen werd goed bekeken, en zorgde er zelfs voor dat een fiets weer terug bezorgd kon worden bij een eigenaar. Totaal verschenen er in juni 16 artikelen.JuliJuli was duidelijk een vakantieperiode. 26 artikelen verschenen in die maand. 28 juli gebeurde er een zwaar ongeluk op de A9 waarbij en Amerikaanse pick-up truck komende uit de richting van Heemskerk, de berm raakte, de weg over schoot, door de lucht vloog, een lantaarnpaal ramde en eindigde op zijn kop op de andere weghelft van de A9. Dit artikel werd het meest gelezen.

Een vrouw raakte op 19 juli de gevel van een woonhuis toen de vrouw probeerde in te parkeren. De vrouw kwam er gelukkig goed vanaf. Ook dit artikel werd goed gelezen.AugustusAugustus was een rustige maand. 13 artikelen verschenen er. Meest gelezen was het paard dat te water was geraakt en na een uur na veel bloed zweet en tranen uit het water kon worden gehaald.

Ook de en zijn gestolen spullen terug eiste werd goed gelezen.SeptemberEind augustus kregen wij een tip dat er willekeurig mensen in elkaar zouden zijn geslagen, door inzittenden van een donkere auto. Bij bedrijven in de omgeving werd al gewaarschuwd niet meer alleen op pad te gaan s`avonds. Na lang zoekwerk en getuigen te hebben gesproken, kwam het begin september tot een eigen artikel. De Uitgeester pikte het verhaal ook op, helaas andere kranten niet. Na dit artikel zijn er geen meldingen meer geweest over dit incident.


Op 12 september was er een explosie op het NUON terrein in Velsen Noord. Brandweer Uitgeest werd opgeroepen om de verzorging daar op te starten. Brandweer Uitgeest zorgt dan voor wat eten en drinken voor de aanwezige brandweerlieden.


Op 30 september gebeurde er op de Communicatieweg in Assendelft een ongeluk waarbij twee auto`s frontaal op elkaar botste. Omdat de eerste melding was dat het ongeluk op Busch en Dam was gebeurd, rukte ook brandweer Uitgeest uit. Bij het ongeluk vielen twee gewonden. Dus brandweer Uitgeest is dus niet alleen inzetbaar in Uitgeest, maar ook daaromheen. In september vonden bijna 3000 mensen onze website.OktoberOktober was de op één na drukste maand. 22 artikelen werden er door ons geplaatst. De kettingbotsing met 8 auto`s op de A9 bij Uitgeest trok veel bezoekers.


Echter was het gekapseisde bootje op het Alkmaardermeer nog iets populairder. Brandweer Uitgeest werd hiervoor opgeroepen, maar hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. De opvarenden van het gekapseisde bootje filmde alles met een helmcamera. Zo was de inzet van de brandweer ook van een andere kant te zien.NovemberNovember stond in het teken van de ME oefeningen bij Bobs in Uitgeest. In totaal werd er 4 keer geoefend in de maand November. 1 november was de eerste oefening Veel figuranten wilde toch even kijken of ze nog op de foto stonden. Dus werd dit bericht al snel het meeste gelezen in november, namelijk 800 keer.


Op 19 november werden twee inbrekers overlopen aan de Hoop in Uitgeest. Direct werd er een burgernetbericht uitgestuurd. De inbrekers werden helaas niet meer gevonden.DecemberDecember, ook een drukke maand. 22 artikelen, en met Oudejaarsavond nog voor de boeg, kan het nog iets oplopen. Wel is december de drukste maand qua bezoekersaantallen. Dit komt vooral door de bijna vliegtuigbotsing boven Uitgeest Dit artikel werd 1500 keer gelezen. Het incident zorgde voor nationale aandacht op radio en TV. Ons bijbehorend YouTube filmpje werd 20800 keer bekeken, en was onder andere te zien op NOS.nl VARA.nl en NRC.nl


Op 24 december werden 5 jongeren bij Uitgeest uit de trein geplukt door de politie nadat ze iemand probeerde te beroven op station Beverwijk.


December stond ook weer in het teken van de vele ongelukken op de A9. In december gebeurde het 5 keer. Ook gebeurde een ongeluk op de N203 wegens defecte stoplichten, en belandde iemand met zijn auto in de sloot langs de Tolweg.Overig


  • Brandweer Uitgeest rukte in 2012, 118 keer uit. Dit is iets minder in vergelijking met 2011. Toen rukte de brandweer 127 keer uit.
  • Hoeveel keer een ambulance nodig was in 2012 is niet bekend. In december was er 47 keer een ambulance nodig in Uitgeest.
  • 639 mensen zijn ons gaan volgen op Twitter via @112-Uitgeest
  • 111 mensen vonden onze facebookpagina leuk via onze facebookpagina
  • Meer dan 26.000 mensen vonden onze website sinds februari.


  • Wij wensen iedereen een goede en veilige jaarwisseling toe, en een gezond en veilig 2013. Wij hopen iedereen weer in 2012 te mogen voorzien van al het laatste 112 nieuws uit Uitgeest.

    Reacties

    Reacties