3 verdachten opgepakt bij wietkwekerij

1215

politieUITGEEST – Op dinsdagmiddag deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan de Westerwerf in Uitgeest. In het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De politie kreeg een melding over stankoverlast in de omgeving van het pand. Bij controle rook de politie een sterke hennepgeur. Ook hoorden zij dat er in het pand personen aanwezig waren. Toen de politie het pand binnenging, probeerden drie personen er vandoor te gaan.
 
De verdachten, een 27-jarige man uit Assendelft, een 28-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere, probeerden via een sloot te ontsnappen. Zij konden echter worden aangehouden.
 
In het pand vond de politie drie kweektenten waarvan in nog eentje hennepplanten stonden. Er bleek juist te zijn geoogst. Er stonden twee grote wasmanden met henneptoppen en ook lagen er nog toppen te drogen.
 
De politie nam de hennep, de kweektenten en de bijbehorende apparatuur (lampen, transformatoren e.d.) in beslag. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. Bij controle bleek er tevens sprake te zijn van diefstal van stroom.
 

Reacties

Reacties