30 uur taakstraf wegens mishandeling hond

1327

UITGEEST – Een 39-jarige man uit Uitgeest is in hoger beroep door het Gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur.
 
De man werd ervan verdacht dat hij op 4 juli 2015 te Uitgeest zijn hond (een Amerikaanse Bulldog), pijn en letsel had toegebracht en de gezondheid en het welzijn van dat dier heeft benadeeld. De verdachte sloeg de hond tegen de kop en tegen het lichaam.
 
De raadsvrouw van de man stuurde aan op vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Een getuige verklaarde dat zij op 4 juli 2015 heeft gezien dat de verdachte zijn hond sloeg op zijn kop en in de buik. Verder is er bewijs dat de hond op 4 juli 2015 letsel heeft opgelopen, gelet op de foto’s van het dier en de inhoud van de verklaring van de dierenarts waarin – onder meer – sprake is van stomp trauma van de kop.
 
De verdachte verklaarde dat de hond tegen een auto was gelopen. Echter hechtte het gerechtshof in dit geval meer waarde aan hetgeen de verdachte op 6 juli 2015 aan de politie had verklaard dat hij “eergisteren wel iets hardhandig met mijn hond was en daar heb ik spijt van: ik heb hem met mijn vlakke hand tegen zijn kop geslagen en aan zijn oren getrokken.”
 
De man is veroordeelt tot een taakstraf voor de duur van 30 uur, indien niet naar behoren verricht te vervangen door 15 dagen hechtenis met een proeftijd van twee jaar. De hond is in beslag genomen en zal niet terugkeren naar zijn baasje. De man was al veroordeeld voor wederspannigheid en vernielingen en zat al in de penitentiaire inrichting in Zwaag.

Reacties

Reacties