3D-aangifteloket geopend door burgemeester Verkleij

1255

IMG_8987 (Medium)UITGEEST – Woensdagochtend heeft de burgemeester van Uitgeest Wendy Verkleij het 3D-aangifteloket in Uitgeest geopend door symbolisch aangifte te doen van een gestolen gemeentevlag.
 
Het 3D-aangifteloket is gesitueerd in een aparte ruimte in het gemeentehuis wat aan de achterkant van het gemeentehuis vanaf de Dr. Brugmanstraat (naast het Geesterheem) bereikbaar is. Aangevers uit Uitgeest, uit omliggende dorpen of die voor woon-werkverkeer langs Uitgeest rijden kunnen hier op afspraak aangifte doen.
 
Het 3D-aangifteloket is een prettige en veilige politieruimte, voorzien van een beeldscherm met een 3D-achtige beleving, waarmee de aangever persoonlijk contact heeft met een politiemedewerkster die vanaf een andere locatie de aangifte opneemt. De politiemedewerkster zit in Alkmaar en bedient vanaf daar het 3D-aangifteloket. De medewerkster opent voor de aangever de deur, zet het scherm aan en maakt de aangifte op. Met een camera kan ook een legitimatiebewijs worden gescand. De aangifte wordt later thuis gestuurd.
 
Ook buiten het 3D loket is camerabeveiliging aanwezig waardoor de politiemedewerkster kan zien wat er op de parkeerplaats gebeurd en wie er voor de deur staat. Het 3D-aangifteloket wordt op afstand geopend en gesloten. Tijdens een aangifte kan er niemand de ruimte betreden. Ook de deur naar het gemeentehuis is afgesloten en voorzien van privacy-glas waardoor er rustig en met privacy aangifte gedaan kan worden.
 
Inwoners kunnen via het 3D-aangifteloket 7 dagen in de week van 9:00 uur tot 22:00 uur aangifte doen. Hiervoor kunnen zij via 0900-8844 een afspraak maken. Met dit 3D-aangifteloket breidt de politie de mogelijkheid om aangifte te doen uit. Via internet, telefoon en aan het bureau of in specifieke situaties thuis en op straat kon al aangifte worden gedaan. Deze mogelijkheden blijven.
 
Afspraken
 
Samen met de gemeente Uitgeest zijn er afspraken gemaakt over aangifte van verloren of gestolen legitimatiebewijzen. Normaal moet er gewacht worden tot de aangifte thuis gestuurd is voordat er een nieuw legitimatiebewijs aangevraagd kan worden. Nu wordt er een kopie van de aangifte naar de publieksbalie van het gemeentehuis gestuurd waarna de aangever daar een nieuw legitimatiebewijs kan aanvragen.
 
Politiebureau Uitgeest.
 
Het politiebureau in Uitgeest zal voorlopig nog blijven. In de toekomst zal er een steunpunt komen in het gemeentehuis van Uitgeest waarna het politiebureau aan de Dr. Brugmanstraat zal sluiten.
 
Het 3D-aangifteloket in Uitgeest is het 4e aangifteloket in Noord-Holland. Eerder zijn al aangifteloketten geopend in Monnickendam, Wognum en Anna Paulowna. De ervaringen met deze aangifteloketten zijn positief.
 


 

Reacties

Reacties