800 leden voor Burgeralert Whatsapp Groepen Uitgeest

982

whatsappUITGEEST – Bij de Burger Alert Whatsapp Groepen Uitgeest heeft zich dinsdag 24 maart het 800ste lid aangemeld.
 
Het burgerinitiatief dat in maart 2014 werd opgezet was bedoeld om met elkaar waakzaam te zijn in eigen omgeving en verdachte situaties met elkaar te delen zodat het dieven gilde minder kans krijgt om hun slag te slaan. Het opzetten van deze Whatsapp groepen is een particulier initiatief maar heeft veel contact met de wijkagent van Uitgeest. Alle informatie die binnenkomt via de Whatsapp groepen wordt gedeeld met de wijkagent.
 
Via de Whatsapp Groepen kunnen bewoners zelf bijdragen aan de leefomgeving in zijn of haar buurt door het signaleren en melden van verdachte situaties. Een vereiste is wel dat voordat er melding in de app wordt gemaakt dat de politie gebeld is via 0900-8844 of 112.
 
Het beheer van de Whatsapp groepen heeft nauw contact met de Whatsapp groepen in Akersloot, waardoor verdachte situaties uitgewisseld kunnen worden en zo ook Akersloot erbij betrokken kan worden wanneer een verdachte die richting op gaat. De laatste tijd melden zich ook meer mensen aan van die buiten Uitgeest komen maar wel werkzaam zijn in Uitgeest en graag willen meekijken.
 
Aanmelden voor de Whatsapp groepen Uitgeest kan via een mailtje met uw 06 nummer naar burgeralert@112-uitgeest.nl daarbij het is natuurlijk wel belangrijk dat u Whatsapp gebruikt op uw telefoon. Er volgt dan persoonlijk een protocol via Whatsapp.
 

Reacties

Reacties