Aangifte doen loont: gestolen fiets weer terug

1530

UITGEEST – De politie heeft een gestolen e-bike kunnen teruggeven aan de eigenaresse. De fiets werd aangetroffen bij het NS-station in Uitgeest. Toen de politie het framenummer controleerden zagen ze dat de fiets eerder in Alkmaar was gestolen.
 
 
Aangifte doen loont. Zonder de aangifte kon de politie deze fiets niet teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Bij het doen van de aangifte is ook het framenummer genoteerd, waardoor de politie de fiets snel terug konden herleiden naar de eigenaar.
 
Bij alle gestolen fietsen die terug worden gevonden checkt de politie bij de verzekeringsmaatschappijen of zij al een vergoeding hebben uitgekeerd. Als dat het geval is gaat de fiets naar de verzekeraar toe. In dit geval bleek dat de verzekering niet had uitgekeerd waardoor de fiets terug kon naar de eigenaresse.
 
De politie begrijpt dat dit helaas te weinig voorkomt, maar één ding is zeker; zonder aangifte te doen komt de fiets nooit terug! Denk er daarom aan om het framenummer van uw fiets ergens te noteren, ook als uw fiets een tweedehands is. Op die manier is de kans het grootst dat de politie meer mensen blij kan maken door het terugbezorgen van hun gestolen fiets.
 
Politie IJmond via Facebook

Reacties

Reacties