Achtervolging eindigt bij station Uitgeest

1922

UITGEEST – De Landelijke Eenheid, Dienst Infrastructuur, Noordwest Nederland reden maandagavond 15 juli rond half acht over de A9 ter hoogte van Akersloot en zagen daar een auto rijden waar al eerder mee gereden was zonder dat de bestuurder een rijbewijs had.

Het voertuig kreeg een volgteken en deze werd opgevolgd. Althans, tot het moment dat de bestuurder erachter vandaan dook en er vandoor wilde gaan. Hierop heeft de politie de achtervolging ingezet en volgde het voertuig tot aan het station Uitgeest waar de bestuurder er te voet vandoor ging.

Na een korte achtervolging werd de man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Het bleek voor de bestuurder een 26-jarige man van Marokkaanse afkomst, woonachtig in Alkmaar de 4e keer te zijn dat hij reed zonder rijbewijs dus ook de auto is in beslag genomen. Terwijl de politie op vervoer voor de arrestant stonden te wachten begon de 21-jarige bijrijdster uit Purmerend zich met de aanhouding te bemoeien en de politie te beledigen. Zij is ook aangehouden voor belediging. 

Bij het insluiten had de bijrijdster ook nog 20 gripzakjes met hash bij zich. Deze zijn in beslag genomen en tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt hiervoor.

Bij de aanhouding van de bestuurder schoten twee omstanders de politie te hulp. Deze twee omstanders worden door de politie bedankt voor hun hulp.

Reacties

Reacties