Afsteekverbod vuurwerk voor diverse locaties

2506

UITGEEST – Het duurt nog ruim een maand, maar Gemeente Uitgeest heeft voor de jaarwisseling 2015/2016 alvast de regels voor de jaarwisseling bekend gemaakt.
 
Vuurwerk afsteken mag volgens een besluit van de rijksoverheid dit jaar alleen van 31 december om 18.00 uur tot 1 januari om 02.00 uur. Op een aantal plaatsen in de gemeente Uitgeest is het afsteken van vuurwerk echter altijd verboden.
 
Dit afsteekverbod geldt binnen 100 meter van: rieten daken, molens, opslag van brandstof en tankstations, opslag van vuurwerk/verkooppunten, opslag van brandbare stoffen. Bovendien geldt het afsteekverbod binnen 50 meter van de in- en uitgangen van alle tunnels, het hertenkamp, de Dokter Brugmanstraat tussen de nummers 4 t/m 260 (De Slimp) en nummer 15 (Geesterheem). Het college heeft tot deze verboden besloten ter voorkoming van gevaar, schade of overlast.
 
De politie zal optreden tegen overtredingen. Wie wordt bekeurd betaalt een boete van minimaal € 100,-. Jeugdigen worden doorverwezen naar bureau Halt voor een taakstraf.
 
 

Reacties

Reacties