Alle Jumbosupermarkten beveiligd

1239

JumboAlle 579 Jumbo-supermarkten in Nederland krijgen al een tijdje ,,zichtbaar en onzichtbaar” extra beveiliging. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De supermarktketen wordt afgeperst. De dader is nog niet gepakt.
 
De dreiger heeft bij twee winkels in Groningen explosieven achtergelaten. Eén bom ontplofte daadwerkelijk en beschadigde een raam. Een derde filiaal werd ontruimd na een bommelding, maar daar werd niets gevonden. Een winkel in Zwolle kreeg vorige maand een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof.
 
De dader eist ,,een hoeveelheid bitcoins”, maar de politie wil niet zeggen hoe hoog de eis precies is. De bitcoin is een virtuele munt die op internet wordt verhandeld. Transacties zijn moeilijk te traceren en mensen kunnen dus anoniem blijven. Dat maakt de munt interessant voor criminelen.
 
De politie heeft donderdag veel informatie over de zaak vrijgegeven, omdat ze hoopt op hulp van het publiek. Maar dat betekent niet dat het onderzoek vastzit, zegt onderzoeksleider Rob Vos. ,,We hopen wel dat burgers ons kunnen helpen met het zoeken van de dader, zodat we de veiligheid bij Jumbo weer kunnen garanderen”, aldus Rob Vos, die namens de politie het onderzoek leidt.
 
Uitgeest
Er zit ook een filiaal van Jumbo in Uitgeest. Bronnen laten weten dat Jumbo Uitgeest al vrij snel na het eerste incident in Groningen een brief heeft ontvangen met informatie over verdachte pakketjes. Verder is er van extra veiligheidsmaatregelen niets te merken.
 
 

Reacties

Reacties