Auto te water langs Parallelweg. Eén gewonde

1142

UITGEEST – Op zaterdagavond 27 juli rond negen uur reed een 80-jarige man met zijn personenauto over de Parallelweg vanuit de richting Dorregeest in de richting van het dorp.

Het viel getuigen op dat de man nogal snel reed en laat reageerde op voetgangers die langs de Parallelweg liepen. Vervolgens zagen zij dat de man op het eind van de Parallelweg niet de bocht nam richting het viaduct onder de A9 door maar rechtdoor reed en vervolgens via het hekwerk met zijn auto te water raakte.

Aanwezige bezoekers van een nabij gelegen restaurant zagen dat gebeuren en ondernamen direct actie. Met een bootje begaven zij zich naar de zinkende auto alwaar de man nog in zat. Twee mannen sprongen vervolgens te water en haalden de man uit zijn auto. Ook de hulpdiensten kwamen in groten getale ter plaatsen.

De 80-jarige man is voor onderzoek overgebracht naar het MCA te Alkmaar. De man bleek niet onder invloed te zijn. Een vermoedelijk te lage bloedsuikerspiegel is er de oorzaak van geweest dat de man onwel is geworden en vervolgens te water is geraakt met zijn auto. Brandweerduikers hebben in het water nog een onderzoek ingesteld of er meer mensen in de auto zaten. Dit bleek niet het geval.

Reacties

Reacties