Autobrand A9: Brandweer Uitgeest & Akersloot rukken uit

901

IMG_7852 (Medium)UITGEEST/AKERSLOOT – De vrijwillige brandweer van Uitgeest werden vrijdagavond rond 5 voor 7 gealarmeerd voor een voertuigbrand op de A9 bij Akersloot. Om 7 uur werd ook de vrijwillige brandweer van Akersloot gealarmeerd voor dezelfde autobrand op de A9.
 
Brandweer Uitgeest & Akersloot zijn hierop met spoed naar de A9 gereden naar hectometerpaaltje 63.3 waar de autobrand gemeld was. Ter plaatse werd er geen autobrand aangetroffen. Zowel brandweer Uitgeest en Akersloot zijn hierop de A9 verder afgereden naar Alkmaar. Hier is de brandweer omgekeerd en teruggereden richting Akersloot.
 
Uiteindelijk bleek de autobrand bij hectometerpaaltje 61.2 in Uitgeest te zijn. Brandweer Akersloot was hierdoor niet meer nodig en konden terug naar de kazerne. Brandweer Uitgeest is hierop ter plaatse gegaan.
 
Uiteindelijk was er voor brandweer Uitgeest weinig te doen. De bestuurder had zelf de auto al kunnen blussen met een poederblusser. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. Brandweer Uitgeest is nog ter plaatse gebleven om te wachten op Rijkswaterstaat om de rijstroken schoon te maken.
 
 

Reacties

Reacties