Boot in de brand Populierenlaan Uitgeest

1855

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest werd maandagmiddag omstreeks half vier gealarmeerd voor een brand op een boot aan de Sluisbuurt in Uitgeest. Dit bleek niet de juiste locatie te zijn en de melding werd omgezet naar de Populierenlaan. Ook werd de brandweer van Heemskerk en de Officier van Dienst Politie en Brandweer gealarmeerd voor de brand.
Ter plaatse bleek dat er een boot in de brand stond onder het viaduct van de A9. één persoon was op de boot aanwezig maar kon zichzelf in veiligheid brengen. De brandweer van Uitgeest en Heemskerk hebben de boot geblust. Door het vele bluswater dat ter plaatse uit het Uitgeestermeer werd opgepompt is de boot half gezonken. Na een uur blussen was de brand meester. De boot werd niet permanent bewoond. Om de brandweerlieden te verzorgen werd ook de verzorging opgeroepen. Deze heeft drinken ter plaatse gebracht.


De Populierenlaan was tijdens de brand afgesloten. De A9 kon wel gewoon open blijven. Door de wind trok de rook richting Uitgeest en niet de A9 op. Een werkboot van het recreatieschap Alkmaarder & Uitgeestermeer heeft boeien aan de boot bevestigd zodat deze niet verder kan zinken. De boot is onbewoonbaar geworden door de brand. Wat er verder gaat gebeuren met de boot is nog niet bekend. Over de oorzaak van de brand is ook nog niets bekend.

Reacties

Reacties