Bordje als blijk van waardering voor Facta Pomp- en Besturingstechniek

1261

UITGEEST – Op donderdag 6 april hebben de burgemeester van Uitgeest Wendy Verkley-Eimers en de commandant van Brandweer Kennemerland Frans Schippers het eerste bordje ‘Hier werken brandweervrijwilligers’ uitgereikt aan Facta Pomp- en Besturingstechniek BV in Uitgeest.
 
Het bordje is een initiatief van de vrijwillig ploegchefs van de brandweerpost in Uitgeest. Het is bedoeld als blijk van waardering en erkenning voor bedrijven met brandweervrijwilligers in dienst.
 
Drie vrijwilligers bij Facta
Facta heeft drie brandweervrijwilligers in dienst die zich naast hun dagelijkse werkzaamheden professioneel inzetten voor de veiligheid van hun omgeving. “Voor mij speelt maatschappelijke betrokkenheid een rol. Vooral naar de gemeenschap toe vind ik het belangrijk. En verder zie ik meer ‘aandacht en gevoel’ bij veiligheid. “Brandweermannen zijn natuurlijk alerter op brandveiligheid binnen het bedrijf” aldus directeur Jeffrey Schotvanger.
 
Kennis van brandbestrijding
Het voordeel voor ondernemers is dat elke vrijwilliger, geheel op kosten van de brandweer, minimaal een opleiding tot Brandwacht krijgt. Dit betekent mensen met kennis van brandveiligheid in het bedrijf. Wanneer een medewerker het diploma heeft, is hij of zij vrijgesteld voor de (herhaling) opleiding Bedrijfshulpverlener (BHV).
 
Wordt vrijwilliger bij de brandweer!
Heb jij hart voor Uitgeest en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of bedenk je: dit is misschien wel iets voor mij of ken je iemand? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kom dan naar onze informatieavond op dinsdag 11 april 2017 om 19.30 uur in de kazerne aan de Molenwerf 25 in Uitgeest. Meld je aan via info@brandweeruitgeest.nl of het Facebook evenement of kom eens kijken tijdens onze oefenavonden op dinsdag vanaf 19.15 uur.

Reacties

Reacties