Brandstichting Uitgeest: 18 maanden cel

968

HAARLEM – Een 31-jarige Akersloter is door de rechtbank van Haarlem schuldig bevonden aan brandstichting aan de Boterbloem in Uitgeest.


De Akersloter is in de nacht van 7 op 8 april naar het huis van zijn ex-vriendin in Uitgeest gereden.Bij het schuurtje heeft hij een houten latje overgoten met benzine en aangestoken. Hierdoor onstond een vlam, waardoor het schuurtje in de fik vloog. De vlammen sloegen over naar het naastgelegen schuurtje. Ook zijn ramen van de woning van de ex en de buren gesprongen.


De rechtbank heeft in zijn vonnis wel rekening gehouden met het feit dat de Akersloter niet eerder dit soort ernstige feiten heeft gepleegd, en dat hij eheft aangeboden alle schade die door de brand is ontstaan, te vergoeden. Daarom is de straf lager dan de eis van justitie (24 maanden waarvan 8 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en reclasseringstoezicht). De rechtbank heeft de Akersloter veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan 9 voorwaardelijk, 3 jaar proeftijd en reclasseringstoezicht.


Bron: www.nhd.nl

Reacties

Reacties