Brandweer druk met waterlekkages

1187

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest is afgelopen week druk geweest met diverse waterlekkages. Door de strenge vorst en snijdende oosten wind kunnen leidingen en watermeters bevroren raken. Monteurs van drinkwaterbedrijven hebben het in het hele land druk met het vervangen van kapotgevroren leidingen en watermeters.
 
De brandweer moest vijf keer in actie komen voor wateroverlast. Op de Anna van Renesselaan, Benesserlaan, J.E. de Witstraat was er sprake van wateroverlast. Brandweer Heemskerk kon naar de Haverkamplaan voor wateroverlast. In de nacht van zaterdag 3 maart op zondag 4 maart sprong er in een opslagschuur naast restaurant Klaas aan de Middelweg een waterleiding door de vorst. Voor de brandweer was hier weinig te doen.
 
Nu dat de vorstperiode op zijn einde loopt ontdek je meestal pas gescheurde waterleidingen, want dan begint het water pas door de barst te stromen. Is er geen acuut gevaar en schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering. Is er sprake van acuut gevaar voor mens en dier, bel dan de brandweer via 112.
 

Reacties

Reacties