Brandweer gealarmeerd voor drie koeien in nood

1353

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest werd zaterdagavond 15 juli rond half elf gealarmeerd voor een zwempartij van een koe aan de Lagendijk in Uitgeest.
 
Toen de brandweer onderweg was naar de melding kregen ze een tweede melding binnen dat er een andere koe mogelijk bekneld zat in een stal. Omdat hier meer prioriteit aan zat werd de brandweer daar eerst met spoed heen gestuurd. Hierop werd brandweer Heemskerk gealarmeerd om naar de koe te water te gaan zodat Uitgeest kon doorrijden naar de beknelde koe. Toen de brandweer van Uitgeest bij de stal arriveerde schrok de koe van de brandweer en kwam hierdoor los.
 
Dus kon de brandweer zo doorrijden om de koe die in de sloot lag op het droge te krijgen. Met een touw kon de koe met behulp van de brandweer en omstanders uit de sloot getrokken worden. Brandweer Heemskerk hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.
 
De koe zal de nacht alleen moeten doorbrengen in een weiland ernaast. De brandweer kon na het schoonspuiten van de schoenen en materieel weer terug naar de kazerne.
 
UPDATE: Nog niet alle koeien waren in bad geweest want zondagochtend 16 juli rond vijf voor negen besloot nog een koe een duik te nemen. De brandweer werd ook hiervoor weer gealarmeerd om de koe uit de sloot te halen. Ditmaal lag de koe bijna op dezelfde locatie als de avond ervoor. De brandweer heeft de koe weer uit de sloot gehaald en in het weiland gezet. De boer gaat kijken of er mogelijk iets van schrikdraad geplaatst kan worden om zwemmende koeien in de toekomst te voorkomen.
 

Reacties

Reacties