Brandweer Uitgeest assisteert bij brand Velsen-Noord

1031

VELSEN Er heeft woensdagmiddag een grote uitslaande brand gewoed op een industrieterrein in Velsen-Noord.
Het vuur ontstond kort voor 14.00 uur in twee containers met restanten van smeermiddelen bij chemisch afvalbedrijf CMF Services aan de Wijkermeerweg. Het bedrijf is gespecialiseerd in verwerking van offshore materialen. Het terrein is ontruimd. Het is niet duidelijk of er slachtoffers zijn. De brandweer had het vuur even na 15.30 uur onder controle.Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij die in de richting van Zaanstad/Assendelft trok. De brandweer heeft de brandbare stoffen zoveel mogelijk afgedekt met schuim, waardoor de rook is verminderd. Volgens ooggetuigen waren er ook explosies te horen. De brandweer kan nog niet zeggen wat er is ontploft. Ze gaan het pand niet in omdat daar nog brandstoftanks staan.


De brandweer verrichtte metingen om te kijken of de rook schadelijke stoffen bevat. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Omwonenden hebben het advies gekregen ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden.


De A22 was enige tijd afgesloten tussen knooppunt Beverwijk en Beverwijk vanwege de rookontwikkeling, maar werd rond 14.45 uur weer vrijgegeven.


Brandweer Uitgeest werd rond tien over twee opgeroepen om met de 635 naar Velsen te gaan om te assisteren bij de brand. Hier hebben ze de dompelpomp bediend en het voeden van de hoogwerker met water.
Tekst: RTVNH.nl
Foto`s: 112-Uitgeest.nl


Reacties

Reacties