Brandweer Uitgeest zoekt vrijwilligers

902

IMG_6375 (Medium)UITGEEST – Je hebt zeker geen alledaagse hobby als je vrijwilliger bij de brandweer bent. Er wordt heel wat van je gevraagd. Je moet kunnen werken onder moeilijke en onverwachte omstandigheden. Stressbestendig zijn. Het komt voortdurend aan op teamgeest, verantwoordelijkheidsgevoel en sportiviteit. Kortom een hobby met uitdaging bij Brandweer Uitgeest.
 
Vroeger spraken we van spuitgast, maar de brandweer doet veel meer dan het blussen van branden. Als er een ongeluk gebeurt, waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen wordt de brandweer erbij geroepen. Als er mensen vast zitten in een lift. Een auto op z’n kop in het water. Kelders die zijn volgelopen na een fikse regenbui. Mensen die bekneld in hun auto zitten na een ongeval. Een kat in de boom, allemaal taken van de brandweer. Een brandweerman of brandweervrouw komt overal in actie. Snel en zonder aarzelen. De spuitgast van vroeger heeft zich ontwikkeld tot een hoogwaardig opgeleide technisch specialist. De brandweer is er dus voor alle vormen van hulpverlening, wanneer mensen of dieren in benarde situaties verkeren. Een dankbare en veelzijdige hobby dus. Bij brandweer Uitgeest werken 24 vrijwilligers die dag en nacht uitrukken als het nodig is.
 
Werk en/of woon je in Uitgeest, ben je boven de 18 jaar en hou je van een uitdaging? Meld je dan aan. Vul het formulier in op de website van de brandweer in: http://www.brandweeruitgeest.nl/brandweer-uitgeest-zoekt-vrijwilligers/
 
 

Reacties

Reacties