Burger Alert Whatsapp nadert de 400 deelnemers

1130

WhatsApp-backupUITGEEST – De Burger Alert whatsappgroepen blijkt succesvoller dan van te voren gedacht. De voorspelling was dat ongeveer 100 tot 150 Uitgeesters zich zouden aanmelden voor deze groep. Inmiddels staat de teller op 390 en de aanmeldingen blijven komen.
 
Inmiddels heeft RTVNH.nl meerdere keren aandacht besteed aan dit burgerinitiatief. Ook op Dichtbij.nl was een artikel erover te vinden.
 
Omdat de toeloop wat groter is dan verwacht hebben we iets vertraging met alle aanmeldingen door te voeren naar de groepen. Dus even geduld als je je aangemeld hebt.
 
De grote toeloop vraagt om een verandering van het protocol. De leden die al in een groep zitten hebben persoonlijk een protocol toegestuurd gekregen. Graag willen we iedereen die zich heeft aangemeld wijzen op het volgende:
 

 • – Omdat we willen voorkomen dat de telefoons van de deelnemers roodgloeiend komen te staan met diverse berichten en hierdoor het gesprek verlaten vragen we terughoudend te zijn met reacties op berichten! Alleen indien het kan bijdragen aan de actie op dat moment!
   
 • – Andere berichten die niet dringend zijn of die niet direct betrekking hebben op een melding kunnen gemeld worden aan ons via bijvoorbeeld Facebook of via het telefoonnummer waarvan je het protocol hebt ontvangen.
   
 • – Niet dringende berichten (zoals gisteravond over de fietsen die veelvuldig gestolen worden bij de Kornak) kunnen ook aan ons gemeld worden via Facebook of via het telefoonnummer waarvan je het protocol hebt ontvangen. Wij kunnen dit dan eventueel delen op Facebook of onze site www.112-uitgeest.nl
   
 • – Twijfel je of iets dringend genoeg is om te melden? Ook in dit geval kan dit gemeld worden op Facebook of het bekende nummer. Wij zullen dan helpen of beoordelen.
   
 • – Probeer te voorkomen dat er een heksenjacht ontstaat op iemand die wellicht alleen naar een huisnummer zoekt maar als verdacht wordt aangemerkt. Is de politie gebeld? Deel dan het bericht in de Whatsapp groep! Bij twijfel meld het aan ons!
   
 • – Van elke melding zullen we iets op Facebook en onze website plaatsen! Zo hoeft er niet gevraagd te worden in de gesprekken naar de uitkomst enzovoorts.
   
  Let wel dat het ook voor ons nieuw is en dat nog niet alles vlekkeloos verloopt. We hopen hierbij op wat begrip. De kinderziektes moeten nog wat verholpen worden. Wij hopen de 400ste en wellicht wel 500ste aanmelding snel te mogen verwelkomen! En aanmelden? Dat kan nog steeds via: http://www.112-uitgeest.nl/burger-alert-whatsapp-uitgeest-update-2/
 • Reacties

  Reacties