Burgernet Uitgeest op schema

1299

UITGEEST – Op donderdag 21 maart vond een Burgernetactie plaats vanwege de vermissing van een zevenjarig jongetje in de omgeving van de Wethouder Zonneveldstraat.
Als gevolg van die actie meldden zich in Uitgeest nog diezelfde dag zestien nieuwe deelnemers aan Burgernet. Het totaal kwam daarmee voor Uitgeest op 658 deelnemers: iets meer dan de gewenste dekking van 5%.


Een dekking van 5% is nodig om het systeem van Burgernet optimaal te laten functioneren. Volgens dit systeem schakelt de politie deelnemers in per e-mail of mobiele telefoon bij vermissingen of bij opsporing criminelen.


Uitgeest is een van de eerste gemeenten in Kennemerland die het dekkingspercentage van 5% bereikt. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Meer informatie vindt je in de Burgernet Brochure. Aanmelden kan op: Burgernet.nlBron: Gemeente Uitgeest.

Reacties

Reacties