Celstraffen geëist na gijzeling en geweld

1294

IJMUIDEN/UITGEEST Twee mannen uit IJmuiden, die betrokken waren bij een nachtelijke gijzeling en diefstal met geweld in hun woonplaats, moeten worden veroordeeld.
De 19-jarige Ismet O. en de 18-jarige Kick M. moeten worden veroordeeld tot respectievelijk 36 en 18 maanden cel. De officier van justitie eiste dat vrijdag bij de behandeling van de strafzaak tegen het tweetal in de rechtbank in Haarlem. Dat meldt het Haarlems Dagblad.De derde verdachte in de zaak, de 19-jarige Lindsey P. uit IJmuiden, hoort eind oktober welke straf haar boven het hoofd hangt. Zij wordt door het OM ook beschuldigd van poging tot doodslag.


De drie IJmuidense tieners gijzelden eind april van dit jaar een 54-jarige man uit Zoetermeer, die met een seksdate via internet naar hun woonplaats was gelokt. Zij hebben de man volgens het OM zwaar mishandeld en geld van hem gestolen met een onder bedreiging verkregen bankpas en pincode.


Daarna namen zij de man mee naar een weiland in Uitgeest, waar Lindsey P. zou hebben geprobeerd hem te laten stikken. Dit door de man een plastic zak over het hoofd te trekken. Hij wist uiteindelijk te vluchten.

Reacties

Reacties