Celstraffen geëist voor inbraken supermarkt o.a. in Uitgeest

1020

justitie_logo_websiteUITGEEST – Jeffrey R. hoorde dertig maanden cel tegen zich eisen. Yunus K. moet van het OM 22 maanden de cel in, Krijn van B. vijftien maanden waarvan drie voorwaardelijk en een verplichte opname in een kliniek voor zijn verslaving en zijn psychische problemen. Tegen Ricky B. is 21 maanden geëist waarvan zeven voorwaardelijk. En Sonja P. die volgens het OM medeplichtig is, hoorde een eis van achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk.
 
Dit alles voor dertien (pogingen tot) inbraken, een ramkraak en een aantal diefstallen in de IJmond en de Zaan. Dat meld het Het Noord Hollands Dagblad. De inbraken of inbraakpogingen vonden twee keer plaats bij de Dekamarkt in Uitgeest, drie keer bij de Vomar in Heemskerk, de Jumbo in Heemskerk, de Deen in Uitgeest, de Dekamarkt in Heemskerk, de Jumbo in Uitgeest, twee keer bij de Coop in Westzaan en de Dekamarkt in Velsen-Noord. En tankstation Tinq in Heemskerk was het doelwit van een ramkraak waarbij krasloten werden meegenomen.
 
De verdachten bekenden voor de rechter bijna alle feiten, in een enkel geval werd betrokkenheid ontkend. Uitspraak op 28 april.

Reacties

Reacties