Drugslab ontdekt

2329

UITGEEST – De politie heeft donderdag 21 maart rond het middaguur een drugslab ontdekt aan de Koningin Julianastraat in Uitgeest.

In verband met de ontdekking werd ook de brandweer ingeschakeld. Rond drie uur in de middag is de LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning en Ontmantelen) van de politie ter plaatse. Deze hebben het incident van de brandweer overgenomen en zijn overgegaan tot onderzoek en ontmanteling van het lab.

Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning. Of dit in dit geval ook is is niet bekend. Wat de exacte situatie is in dit drugslab aan de Koningin Julianastraat is niet bekend. De politie kon nog geen verdere informatie verschaffen.

Reacties

Reacties