Duo aangehouden na belediging agenten

1007

UITGEEST – Tijdens surveillance zien politiemensen in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.35 uur bij een horecagelegenheid aan de Langebuurt een paar lastige klanten. Vlak hierop zagen ze een jonge vrouw achteruit op haar hoofd vallen. De vrouw is even buiten bewustzijn geweest en één van de agenten verleende direct eerste hulp.
Op het moment dat de vrouw bijkwam begon een man zich ermee te bemoeien en deze beledigde de agent die de vrouw eerste hulp verleende. De andere agent wilde de man aanhouden voor belediging. Hierbij verzette de man zich hevig. De politieagent die bezig was met de hulpverlening werd plotseling aangevallen door de vrouw, maar wist zich los te worstelen en schoot haar collega te hulp. De gewonde vrouw begon zich vervolgens met de aanhouding van de man te bemoeien.


Uiteindelijk zijn beiden aangehouden en ingesloten voor belediging, mishandeling en ambtsbelemmering. De verdachten zijn een 21-jarige Beverwijkse en een 25-jarige Heemskerker. De Beverwijkse is eerst nog vervoerd naar een ziekenhuis voor behandeling van haar hoofdwond. Hierna is ook zij ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Reacties

Reacties