Eerbetoon aan ernstig zieke brandweerman

2602

UITGEEST – De vrijwillige brandweer organiseerde op zaterdag 30 maart een eerbetoon aan een ernstig zieke collega brandweerman.

Rob Lubbers, vrijwilliger bij brandweer Uitgeest lijdt aan alvleesklierkanker dat niet meer te genezen is. Rob moest zaterdagochtend naar Haarlem om daar na zijn opleiding examen te doen voor het rijden met optische en geluidssignalen in een brandweervoertuig. Na het examen zou hij door een collega brandweerman naar huis worden gebracht. Echter liep dat anders.

Rob werd naar het tankstation Twaalfmaat langs de A9 gereden waar tientallen brandweerauto’s, collega’s van de brandweer en familie hem op stonden te wachten. Hierna vertrok de stoet voor een ereronde naar Alkmaar, om via Akersloot naar Uitgeest te rijden voor een rondje door het dorp. De stoet eindigde bij de brandweerkazerne van Uitgeest. Bij de kazerne kreeg hij zijn diploma voor het rijden met optische en geluidssignalen en waar Rob iedereen van de brandweerfamilie bedankte voor deze onvergetelijke ochtend.

Wij wensen Rob, zijn familie en bekenden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Reacties

Reacties