Fietsen verwijderd bij station

1520

UITGEEST – Na een periode van waarschuwen zijn vandaag meerdere fietsen door gemeente Uitgeest verwijderd bij het station van Uitgeest.
 
Onder het toeziend oog van de politie en een BOA zijn de fout geparkeerde fietsen verwijderd en overgebracht naar de gemeentewerf in Uitgeest. Sinds de start van het nieuwe school- en studieseizoen parkeren steeds meer fietsers hun tweewieler aan de voet van de trap van de Zientunnel naar het stationsplein. In de loop van de dag groeit het aantal tot dertig à veertig. Deze fietsen bezorgen voetgangers in toenemende mate overlast en liggen aan het einde van de dag soms zelfs op het fietspad.
 
De gemeente attendeert de eigenaars van de fietsen er met een label op dat ze deze hier niet moeten stallen. Het komt weliswaar regelmatig voor dat er aan de dorpszijde vrijwel geen plek meer is om fietsen te stallen, maar aan de Kleiskant is er altijd plaats.
 
De gemeente werkt aan uitbreiding van de fietsparkeermogelijkheden. Aan de voet van de trap is een bord geplaatst dat nog eens duidelijk zal aangeven dat fietsen hier niet gewenst zijn. Dit had nog niet het gewenste effect waardoor de gemeente is overgegaan tot het verwijderen van fietsen. De eigenaars kunnen dan op afspraak en tegen betaling van €45,00 voor het weghalen en bewaren hun fiets ophalen op de gemeentewerf.
 Reacties

Reacties