Fietsster zwaargewond bij val [UPDATE]

4327

UITGEEST – De hulpdiensten werden donderdagavond 21 mei rond half elf gealarmeerd voor een ongeval aan de Vrede in Uitgeest.

Ter plaatse was een 48-jarige vrouw uit Heemskerk door nog onbekende oorzaak met de fiets ten val gekomen. De politie kreeg een melding dat een vrouw op de rijbaan van De Vrede zou liggen. De vrouw was buiten westen en dus niet aanspreekbaar. Een traumahelikopter landde in de buurt voor medische assistentie. De fietsster is met spoed met de ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Over de oorzaak van de valpartij is nog weinig te zeggen. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft op de plek van het ongeval daar onderzoek naar gedaan.

UPDATE:

De politie is op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval.

Hoewel er veel omstanders waren, bleek geen van hen het ongeval te hebben gezien. Uit technisch onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw vermoedelijk over het Tolpad vanuit Heemskerk in de richting van Uitgeest is gereden. Bij De Vrede is zij vervolgens rechtsaf geslagen. Mogelijk is zij tegen een stoeprand gereden en daarbij ten val gekomen.

De mogelijkheid dat zij is aangereden (waarbij de betrokken bestuurder is doorgereden) valt echter niet uit te sluiten. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Reacties

Reacties