Fikse buitenbrand aan de Hoogegeest Akersloot

1534

AKERSLOOT – De vrijwillige brandweer van Uitgeest werd in de nacht van vrijdag 20 april op zaterdag 21 april rond vijf voor half één gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hoogegeest in Akersloot.
 
Ter plaatse was een vuurkorf onbeheerd achtergelaten waarna afvalhout vlam vatte. Door de warmte begonnen ook omliggende bomen vlam te vatten. De brandweer had de brand snel onder controle.
 
Ondanks dat de kazerne van brandweer Akersloot vlak in de buurt is, werd ditmaal brandweer Uitgeest voor de brand gealarmeerd. Brandweer Akersloot was buiten dienst waardoor brandweer Uitgeest de brandweertaken in Akersloot op zich nam.
 
De melding buitenbrand aan de Molenwerf betrof de alarmering van de arbeidshygiënecontainer. Na de inzet is de arbeidshygiënecontainer van de brandweer gealarmeerd om naar de kazerne in Uitgeest te komen. Om de directe en indirecte blootstelling van de brandweer aan stoffen in rook en roet te minimaliseren kan de brandweer zich direct na een inzet in de container opfrissen en hun vuile bluspakken en toebehoren laten vervangen door schone.
 

Reacties

Reacties