Fikse buitenbrand geblust door buurtbewoners

2271

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest werd woensdagmiddag rond tien over vier voor de derde keer gealarmeerd.
Nadat de brandweer aan het begin van de middag gealarmeerd werd voor een duinbrand in Wijk aan Zee en later voor een koe in de sloot werden ze ditmaal gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Kruiskamplaan in Uitgeest.

 
Ter plaatse stond een stuk grasland in de “Groene Driehoek” tussen de A9 en de Kruiskamplaan in de brand. Buurtbewoners die gealarmeerd werden door de hoge vlammen en rook kwamen direct met emmers en brandblussers in actie. Door het snelle ingrijpen van de buurtbewoners werd erger voorkomen.
 
Uiteindelijk restte er voor de brandweer niets anders dan een controle uit te voeren. Door de lastige bereikbaarheid konden de brandweervoertuigen niet dichtbij komen. Er ging een stuk van 10 bij 15 meter in vlammen op. De brand is waarschijnlijk aangestoken door twee jongens die natuurlijk nergens meer te bekennen waren.
 
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk wat hebben gezien. Heeft u iets gezien? Dan kunt u contact opnemen met ons via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. Zaaknummer: 2017106176
 

Reacties

Reacties