Gemeenteraad op bezoek bij Brandweer Uitgeest

1230

UITGEEST – De gemeenteraad van Uitgeest was dinsdagavond uitgenodigd om een kijkje in de keuken te komen nemen bij de vrijwillige brandweer van Uitgeest.
 
Elf gemeenteraadsleden en de burgemeester van Uitgeest Wendy Verkleij waren op de oefenavond van de brandweer aanwezig om uitleg te krijgen over de brandweer en haar werkzaamheden en de werkzaamheden ook eens zelf te ervaren.
 
Allereerst werd er door de ploegchef Marcel Gal van brandweer Uitgeest een uitleg gegeven over Veiligheidsregio Kennemerland en brandweer Uitgeest. Wat zijn de taken en werkzaamheden en over welke voertuigen kan brandweer Uitgeest beschikken. Van de raadsleden kwamen wat interessante vragen over hoe om te gaan met elektrische auto’s zoals de Tesla en de gevaren van de industrie in de regio en hoe de brandweer hierop voorbereid is.
 
Op het terrein van de gemeentewerf werd er door vrijwilligers een uitgebreide uitleg gegeven over de materialen en kleding van de brandweer. Daarna was het tijd voor de raadsleden en de burgemeester om zelf eens te ervaren welke aspecten in het brandweervak voorkomen. Zo kon er met een ademluchttoestel op de rug en een warmtebeeldcamera een slachtoffer worden gezocht in een ruimte waar een “brand” woedde.
 
Even verderop werd er uitgelegd hoe de brandweer een slachtoffer uit een auto knipt na een ongeval. De raadsleden konden dit ook zelf ervaren door onder begeleiding van twee brandweermannen met het brandweergereedschap een deurstijl of raamstijl door te knippen.
 
De raadsleden en burgemeester waren onder de indruk van de werkzaamheden van de brandweer en kregen een mooi kijkje in de keuken. De brandweer was blij met de interesse van de gemeenteraad en de kans om een uitleg te geven.
 

Reacties

Reacties