Gereedschapsdieven actief

1341

UITGEEST- In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onverlaten getracht een werkbus leeg te halen op de Plevierstraat in Uitgeest.

De eigenaar werd wakker van zijn hond die aansloeg. Buiten constateerde ze dat een raam van de werkbus was ingeslagen en het gereedschap klaar stond om mee te nemen. De dieven waren op dat moment al gevlogen. Een onderzoek door de politie in de omgeving gaf geen resultaat.

Preventie

Wil je de achterklep of achterdeur van je bedrijfswagen extra beveiligen, gebruik dan een trekhaakslot. Hiermee voorkom je dat iemand de achterdeur helemaal kan openen. Met een mechanisch deurslot op de zijdeur en de achterdeur kun je met een gerust hart machines en andere waardevolle spullen in je wagen achterlaten.

Omdat het vaak niet mogelijk is om na elke werkdag het gereedschap uit het busje te halen en veilig op te slaan in een schuur of garage is het verstandig om de centrale vergrendeling te deactiveren. De meest gebruikte methode is het inslaan van een ruitje van de cabine om zo met de centrale deurvergrendeling de achterdeur ontgrendelen. Op de trekhaak kan een trekhaakslot worden gemonteerd zodat de achterklep niet geopend kan worden.

Reacties

Reacties