Gestolen scooter met valse kentekenplaat

1312

UITGEEST – Naar aanleiding van een tip van een inwoner van Uitgeest dat er zich op zaterdag 7 april 2018 omstreeks 03.00 uur een man zich verdacht ophield bij een scooter nabij de gemeentewerf aan de Molenwerf te Uitgeest, werd op de Geesterweg een 26-jarige man uit Beverwijk aangehouden.
 
In de nacht van vrijdag 6 april op zaterdag 7 april zag de getuige rond 03:00 een persoon bezig bij een scooter bij de gemeentewerf. De getuige dacht aan een scooterdiefstal en belden hierop de politie. De man was gevolgd door de tipgever. De politie kwam direct met meerdere eenheden uit Beverwijk en Castricum en waren zeer snel ter plaatse en zorgde samen met de getuige dat de verdachte geen kant op kon. Uit de controle bleek dat de man reed op een scooter die als gestolen stond gesignaleerd en tevens voorzien was van een valse kentekenplaat. Tevens had de man volle sporttassen bij zich met goederen die hij mogelijk had weggenomen vanaf de gemeentewerf. De goederen vertegenwoordigen geen waarde.
 
Getuigen in het zonnetje gezet
De getuige is onderdeel van een groep met vrijwilligers die een extra oogje in het zeil houden in Uitgeest en schakelen de politie in bij verdachte situaties. Ook deze verdachte werd gezien met aanhouding tot gevolg. Dit is niet het eerste succes van deze groep. Eerder werden er al inbrekers aangehouden en TV dieven aangehouden die ook met hun buit van de gemeentewerf kwamen. Het laatste succes was de aanhouding van drie auto-inbrekers. Totaal werden er al ruim 20 verdachten gespot door dit team die door de politie konden worden gecontroleerd of aangehouden. Naar aanleiding van de aanhouding van de drie auto-inbrekers zijn de getuigen afgelopen week door de burgemeester van gemeente Uitgeest in het zonnetje gezet.
 

Reacties

Reacties