Gestolen sloep eindelijk terug. Maar niet voor niets.

1691

IMG_1946 (Medium)UITGEEST – De sloep die 14 maart vanaf het terrein van Zeilmakerij & Stoffeerderij Depart aan de Molenwerf is terug bij de eigenaar. De daders werden al snel herkend aan de hand van camerabeelden die op deze site stonden waaruit blijkt dat een camerasysteem wel degelijk helpt.
 
De eigenaar heeft wekenlang telefonisch contact en contact via Whatsapp gehad met de daders van de diefstal. Hij is zelfs een aantal keer bij de daders thuis langs geweest om de sloep terug te eisen. Dit had tot voor kort weinig resultaat. Tot er vorige week iemand bij Depart meldde dat hij de boot terug kon krijgen. Maar dan moest er wel eerst €300 en nog €50 tipgeld worden betaald.
 
De eigenaar van de Zeilmakerij heeft dit betaald en de sloep werd zaterdag 4 april op een trailer achtergelaten voor een bedrijf aan de Populierenlaan. Op de trailer zat nog het kartonnen bordje met handgeschreven kenteken van de auto waarmee de sloep is gestolen. De sloep is niet beschadigd door de daders. De eigenaar van de sloep probeert nu de €350 te verhalen op de daders die uiteindelijk de sloep van zijn terrein hadden gestolen.
 
Of de politie nog actie onderneemt tegen de dieven die de sloep hebben meegenomen is niet bekend.
 

Reacties

Reacties