Gewijzigde regels voor het afsteken van vuurwerk

1633

UITGEEST – Binnen gemeente Uitgeest waren er al een aantal gebieden waar tussen 31 december 18.00 uur tot 1 januari om 02.00 geen vuurwerk afgestoken mocht worden. Nieuw dit jaar is het verbod op het afsteken van vuurwerk binnen 100 meter van locaties waar paarden worden gehouden.
 
Het afsteekverbod gold al binnen 100 meter van rieten daken, molens, opslag van brandstof/tankstations, opslag van vuurwerk/verkooppunten en bij de opslag van brandbare stoffen. Bovendien geldt het afsteekverbod binnen 50 meter van de in- en uitgangen van alle tunnels, het hertenkamp, de Dokter Brugmanstraat tussen de nummers 4 t/m 260 (De Slimp) en nummer 15 (Geesterheem).
 
Dit jaar is daar een verbod op het afsteken van vuurwerk binnen 100 meter van locaties waar paarden worden gehouden aan toegevoegd. Voor paarden kan vuurwerk een grote bron van stress zijn. Om die reden heeft het college besloten om ook daar een vuurwerkverbod in te stellen. Het verbod is ingesteld op 6 locaties in Uitgeest.
 
Het college heeft tot deze verboden besloten ter voorkoming van gevaar, schade of overlast. De politie zal optreden tegen overtredingen. De vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen tijdens jaarwisseling 2015-2016 bedroeg €3900.
 
De volledige kaart met vuurwerkvrije zone`s is te vinden via de overzichtskaart in het PDF-bestand (let op, groot bestand).
 

Reacties

Reacties