Grote brand verwoest woning

1894

UITGEEST – Een grote brand heeft in de nacht van vrijdag 23 november op zaterdag 24 november een woning verwoest aan het Nieuwland in Uitgeest.
 
Rond tien voor half één werd de brandweer van Uitgeest gealarmeerd voor een woningbrand aan het Nieuwland waarna al snel middelbrand en vervolgens grote brand werd gegeven door de brandweer. Hierop volgde assistentie van onder andere brandweer uit Akersloot, Velsen en Heemskerk. Vanwege de waterwinning werd een groot watertransport afgelegd voor voldoende bluswater. Door de grote hoeveelheid rook werd er “grip 1” afgegeven door de brandweer.
 
Burgemeester Verkleij van Uitgeest liet zich ter plaatse informeren over de brand. Ondanks de grote inzet kon de brandweer niet voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte. Rond tien voor twee werd er brandmeester gegeven maar het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Mogelijk is de wasdroger de oorzaak van de brand. Bij de brand raakte niemand gewond.
 
Zaterdagochtend rond half zeven werd de brandweer nogmaals opgeroepen. De brand was opnieuw opgelaaid. De brandweer heeft het vuur opnieuw geblust.
 

Reacties

Reacties