Hardnekkige bestuurder onder invloed voor de 13e en 14e keer aangehouden

1854

UITGEEST – Op woensdag 20 november 2019 rond 01.40 uur werd een 51-jarige bewoner uit Uitgeest betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs op de A. Verherentstraat in Heemskerk.

Zijn personenauto bleef staan op de plaats van overtreding. Het was reeds de 13e keer dat hij betrapt werd en een proces-verbaal kreeg. De man kreeg een rijverbod opgelegd. De man kreeg tevens een dagvaarding uitgereikt. Toen de politie later in de nacht over de A. Verherentstraat reed, zagen zij dat de personenauto verdwenen was. Na onderzoek bleek de auto geparkeerd te staan voor de woning van de aangehouden bestuurder, die kennelijk toch weer in zijn auto was gestapt.

Op woensdag 20 november 2019 werd dezelfde man omstreeks 23.20 uur weer betrapt op het rijden onder invloed en het besturen van zijn personenauto met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit dus voor de 14e maal. De politie zag de man rijden nabij de Twaalfmaat in Uitgeest en zag hem snel zijn auto parkeren op de Benesserlaan, kennelijk om onder een controle uit te komen.

De man moest weer blazen en wederom had hij teveel gedronken. Ditmaal werd naast de processen verbaal die hij kreeg voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol ook de auto in beslag genomen waarin de man reed. De man dient voor beide zaken voor te komen. De zaken zijn bij elkaar gevoegd.

Reacties

Reacties