Herfststorm raast over Nederland

1245

UITGEEST – Woensdag raast de eerste herfststorm over Nederland. Voor woensdag is code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en het Wadden- en IJsselmeergebied. Daar komen door een westerstorm vanaf zes uur ’s ochtends tot in de middag windstoten voor van meer dan 100 km per uur. In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km per uur mogelijk.
 
Rond kwart voor tien werd er een windstoot van 126 kilometer per uur gemeten bij IJmuiden.
 
Ook in Uitgeest is er last van de herfststorm:
 
Stormschade Zienlaan
Rond tien voor negen werd de brandweer van Uitgeest gealarmeerd voor een stormschade aan de Zienlaan in Uitgeest.
 
Omgevallen boom A9
Rond half tien werd de brandweer van Uitgeest gealarmeerd voor een omgewaaide boom op de A9 bij Uitgeest. De brandweer is hierop met spoed naar de A9 gegaan. Ter hoogte van het viaduct van de Geesterweg over de A9 lag er een boom op de A9. De brandweer heeft deze verwijderd. Rond vijf over tien was de A9 weer beschikbaar.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)
Treindienst verstoort
Door een omgevallen boom reden er tussen Zaandam en Uitgeest korte tijd geen treinen. Deze verstoring was snel opgelost.
 
Vrachtwagen omgewaaid
Rond half tien zou er ook een vrachtwagen zijn omgewaaid op de provincialeweg N203 richting Castricum. Meer informatie hierover is er niet.
 
Storm verplaatst zich
De storm verplaatst zich wat meer naar het noord-westen. Daar zijn nu de zwaarste windstoten. Het hoogtepunt voor onze regio lijkt voorbij, maar het blijft wel tot vanavond fors waaien.
 
Veel meldingen
De brandweer krijgt te maken met veel meldingen. Rond 12:00 tellen wij 130 meldingen van stormschade in de regio`s Kennemerland, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland die uitgegeven zijn via het alarmeringsnetwerk P2000. Het daadwerkelijke aantal kan hoger liggen omdat niet elke stormschademelding via P2000 wordt doorgegeven.

Reacties

Reacties