Hulpdiensten in actie voor kindje met koortsstuipen

1058

UITGEEST – Diverse hulpdiensten werden zondagmiddag omstreeks tien over 1 gealarmeerd voor een melding gezondheid in Uitgeest. Twee ambulance`s, twee politie-eenheden de officier van dienst geneeskunde en een traumahelikopter werden naar Uitgeest gestuurd.


Ter plaatse bleek er een jong kindje last te hebben van koortsstuipen. De politie was snel ter plaatse en heeft direct geholpen. Het jonge kind is uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.


Een koortsstuip ontstaat meestal aan het begin van een koortsperiode, als de koorts net begint net op te komen. De koortsstuip kan dus gemakkelijk optreden voordat koorts is opgemerkt. Een koortsstuip kan ontstaan bij een kind tussen de 6 maanden en 5 jaar. Kinderen die al hoge koorts hebben, krijgen dus meestal geen koortsstuip.


Veel ouders maken zich ongerust als hun kind een koortsstuip heeft. Dat is begrijpelijk, want het is eng om mee te maken. Vandaar dat ook de hulpdiensten werden ingeschakeld. Een koortsstuip zal de hersenen niet beschadigen, ook niet als de stuip zich herhaalt. Een koortsstuip is geen teken van epilepsie


De tweede ambulance, de officier van dienst geneeskunde en de traumahelikopter zijn uiteindelijk niet ter plaatse geweest.


Reacties

Reacties