Inbraak woning Koekoeksbloem

1194

UITGEEST – Tussen maandag 20 november en donderdag 30 november werd er ingebroken in een hoekwoning aan de Koekoeksbloem in Uitgeest.
 
De dader(s) wisten zich toegang te verschaffen tot de woning door middel van het cilinder uit het slot van de voordeur te trekken. De gehele woning werd doorzocht en diverse goederen werden meegenomen. Getuigen of mensen die mogelijk iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
 
Het is opvallend dat de laatste tijd veel woninginbraken plaats vinden waarbij men het cilinderslot uit de deur trekt ofwel het zogenoemde kerntrekken. Bij de inbraakmethode kerntrekken schroeft een inbreker een schroef in de cilinder, en trekt deze met cilinder en al uit het slot. Op deze manier verkrijgen ze eenvoudig toegang tot het slot/driepuntsslot. Deze inbraakmethode wordt vrijwel geruisloos toegepast.
 
Hoe beveilig ik mijn woning tegen kerntrekken?
Kerntrekbeveiliging is eenvoudig zelf toe te passen. Dit kan op twee manieren:

  • Een anti kerntrek cilinder plaatsen. De basis van uw deurbeveiliging is de cilinder. Het vervangen van een cilinder is een eenvoudig klusje wat u zelf kunt doen. Let bij het aanschaffen van een cilinder op het SKG*** keurmerk. Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging voorzien van een SKG*** keurmerk kan een minimale uittrekkracht van 15kn weerstaan (1500kg).
  • Kerntrekbeslag plaatsen. Kerntrekbeslag is veiligheidsbeslag met een hardstalen afdekplaatje voor de cilinderopening. ​De cilinder wordt afgeschermd en er is enkel een opening voor uw sleutel.
  •  

    Reacties

    Reacties