Inbraak woning Koppesvenstraat

1104

UITGEEST – Tussen maandag 30 oktober en donderdag 2 november 2017 werd er ingebroken in een woning aan de Koppesvenstraat in Uitgeest.
 
De dader(s) verschafte zich toegang tot de woning door aan de achterzijde van de woning door het cilinderslot uit de deur te trekken. De dader(s) doorzocht de hele woning en nam diverse goederen weg.
 
Het is opvallend dat de laatste tijd veel woninginbraken plaats vinden waarbij men het cilinderslot uit de deur trekt ofwel het zogenoemde kerntrekken. Bij de inbraakmethode kerntrekken schroeft een inbreker een schroef in de cilinder, en trekt deze met cilinder en al uit het slot. Op deze manier verkrijgen ze eenvoudig toegang tot het slot/driepuntsslot. Deze inbraakmethode wordt vrijwel geruisloos toegepast.
 
Hoe beveilig ik mijn woning tegen kerntrekken?
Kerntrekbeveiliging is eenvoudig zelf toe te passen. Dit kan op twee manieren:

  • Een anti kerntrek cilinder plaatsen. De basis van uw deurbeveiliging is de cilinder. Het vervangen van een cilinder is een eenvoudig klusje wat u zelf kunt doen. Let bij het aanschaffen van een cilinder op het SKG*** keurmerk. Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging voorzien van een SKG*** keurmerk kan een minimale uittrekkracht van 15kn weerstaan (1500kg).
  • Kerntrekbeslag plaatsen. Kerntrekbeslag is veiligheidsbeslag met een hardstalen afdekplaatje voor de cilinderopening. ​De cilinder wordt afgeschermd en er is enkel een opening voor uw sleutel.
  •  
    De methode in beeld:    Reacties

    Reacties