Inbraakpreventieavond Uitgeest met ex-inbreker

1153

uitgeestUITGEEST – Op donderdagavond 23 april is er een Veilig Wonen informatieavond voor de bewoners van Uitgeest. De informatieavond vindt plaats in het Gemeentehuis aan de Middelweg in Uitgeest.
 
Met deze voorlichting is het de bedoeling woninginbraken te voorkomen. Ex-inbreker Evert Jansen zal donderdag 23 april door het dorp gaan om situaties te bekijken van inbraakgevoelige woningen. Deze situaties fotografeert hij. `s Avonds in de presentatie vertelt hij welke wijze inbrekers binnenkomen en hoe slordig mensen nog steeds omgaan met hun beveiliging.
 
Niet alleen ontbreken vaak goede sloten, bewoners laten regelmatig deuren en ramen open staan als ze niet thuis zijn. Ook wordt de complete sleutelbos van de woning achtergelaten in een fietsslot. Evert Jansen is bekend van het televisieprogramma ‘De inbreker’ dat enige jaren terug door de AVRO werd uitgezonden.
 
Om 19.45 opent burgemeester Wendy Verkleij de avond officieel waarna ex-inbreker Evert u vertelt hoe u uw woning beter beveiligt. Daarna vraagt de politie u met een korte presentatie om verdacht gedrag te melden. Na de pauze informeert de brandweer u over brandveilig leven.
 
Daarnaast is er een informatiemarkt met onder meer informatie over brandveilig leven, Burgernet en het voorkomen van fietsendiefstal . Ook is er een adviseur van het Politiekeurmerk Veilig Wonen aanwezig die u informeert over goed hang- en sluitwerk. U kunt informatiefolders meenemen maar ook gerichte vragen stellen aan de aanwezige experts.
 
Opkomst
 
Bij preventieavonden is opkomst altijd zeer belangrijk. Uitgeest is in het begin van 2015 gebukt gegaan onder een inbraakgolf. Bij deze informatieavonden is het de kans om met een grote opkomst te laten zien dat er meer aan de inbraken en diefstallen gedaan moet worden.
 
Het aanmelden voor deze avond is niet verplicht, maar om de organisatie een beeld te geven van het te verwachten aantal bezoekers is dat wel prettig. U kunt u aanmelden op het e-mailadres webmaster@uitgeest.nl.
 
19.30    Inloop met koffie en thee, bezoek informatiemarkt
19.45    Welkomstwoord door burgemeester Wendy Verkleij
20.00    Presentatie van ex-inbreker Evert over beveiliging van uw huis
21.00    Pauze met koffie en thee en mogelijkheid tot bezoek informatiemarkt
21.15    Presentatie van brandweer over brandveilig wonen
21.45    Bezoek informatiemarkt
 
Stem even op de poll rechtsboven op deze website.
 

Reacties

Reacties