Inbreker in hoger beroep veroordeeld tot celstraf

1090

justitie_4UITGEEST – Een inbreker die verantwoordelijk is voor onder andere de inbraak in tennisclub Uitgeest is in hoger beroep veroordeeld tot 22 maanden celstraf met aftrek van voorarrest.
 
De man pleegde de inbraak op 24 juni 2013 en nam hierbij diverse apparatuur waaronder computers, laptop`s, flatscreens tv’s en een muziekcomputer mee. Ook nam de man diverse etenswaren waaronder snoepgoed, diverse dozen AA drank en meerdere pakken koffie mee. Ook werd er een geldbedrag van 1000 euro ontvreemd.
 
De man werd op 21 oktober 2013 aangehouden door de politie.
 
De inbreker heeft zich in een relatief korte periode schuldig gemaakt aan een groot aantal (pogingen tot) inbraken en de heling van uit inbraken afkomstige goederen. Hiermee heeft de inbreker inbreuk gemaakt op de eigendommen van velen. De inbreker heeft met de misdrijven overlast en schade veroorzaakt. Daarnaast dragen de handelingen bij aan een gevoel van onveiligheid in de maatschappij. De rechtbank rekent dit de verdachte aan.
 
De man werd ook veroordeeld voor 12 andere delicten voornamelijk inbraak. In eerste instantie werd de inbreker veroordeeld tot 30 maanden celstraf met aftrek van voorarrest. Ook is de inbreker veroordeeld tot het betalen van een aantal schadevergoedingen en teruggeven van een aantal goederen.

Reacties

Reacties