Inbrekers aangetroffen in Uitgeest

3458

UITGEEST – Op vrijdagavond 6 december rond tien voor half tien werd er een Burgernet bericht verzonden om in de omgeving van de Hogeweg uit te kijken naar een verdacht persoon.

De blanke kalende man met zwarte broek, zwarte jas met capuchon en ongeveer 1.85m lang werd in verband gebracht met een inbraak in Castricum eerder die avond. Vrijdagavond rond tien over acht belde een getuige de politie. Hij had gezien dat er vreemde personen bij buurtbewoners op het dak zaten. Zij probeerden vermoedelijk een raam open te breken. De getuige was naar buiten gelopen en had de mannen aangesproken. Deze waren er meteen vandoor gegaan.

Korte tijd later zag de politie in Uitgeest een auto rijden waarvan de eigenaar bekend was bij de politie in verband met inbraken. Op de Prinses Beatrixlaan werd de auto aan de kant gezet. Een van de vier inzittenden kon meteen worden aangehouden.

In de omgeving van de Hogeweg is uitgebreid gezocht naar meer verdachten. Vlak na het afsluiten van het Burgernet bericht rond half elf werd er toch nog een verdachte in de omgeving aangehouden. De overige twee verdwenen en werden (nog) niet teruggevonden. De twee aangehouden verdachten zijn Joegoslaven van 42 en 48 jaar oud.  

Het verdachte voertuig is door de politie in beslag genomen en afgevoerd.
Bij controle bleek dat de inbrekers niet in de woning in Castricum zijn geweest. De politie stelt een nader onderzoek in.

Reacties

Reacties