Inbrekers betrapt

1445

UITGEEST – Een oplettende getuige heeft in de nacht van woensdag 24 april op donderdag 25 april rond 02:00 twee inbrekers betrapt aan de Kalverkamplaan in Uitgeest.

De getuige zag een auto door de wijk rijden die hij niet erg vertrouwde. Hierop pakte de getuige zijn auto en zette de achtervolging in. De getuige kwam één van de twee inbrekers tegen die blijkbaar de wacht hield en besloot zijn auto aan de kant te zetten en lopend de wijk in te gaan. Hierop zag hij aan de Kalverkamplaan dat de andere inbreker inmiddels in de achtertuin van een woning zat.

Hierop heeft de getuige direct 1-1-2 gebeld. Hierop kozen de inbrekers het hazenpad. De politie die zeer snel met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee ter plaatse waren, kon de auto met de inbrekers aan de kant worden gezet. Bij de woning bleek dat ze geprobeerd hadden om een deur te forceren.

Een 21-jarige man uit Beverwijk en een 23 -jarige man uit Utrecht zijn door de Koninklijke Marechaussee overgebracht naar het politiebureau. De Koninklijke Marechaussee was vanwege de drukte in de regio ter ondersteuning aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Reacties

Reacties