Inbrekers takjes tactiek toegepast in Uitgeest [Foto]

1918

UITGEEST – Eerder deze week waarschuwde de politie de inwoners van Heemskerk, Uitgeest en Beverwijk alert te zijn op een bepaalde tactiek van inbrekers. Tijdens onopvallende voetsurveillances van de politie in IJmond-Noord, trof de politie boomblaadjes en takjes aan, die op een speciale manier tegen de voordeur waren gelegd.

Inbrekers kunnen op deze manier makkelijk zien of mensen met vakantie zijn. Als mensen de woning in- of uitgaan, zullen de blaadjes of takjes dan verdwijnen. Als het blad of takje er na enkele dagen nog op dezelfde manier tegen de voordeur ligt, is het voor de inbrekers een teken dat in de bewoners op vakantie zijn, of langere tijd weg zijn.


De redactie van 112-Uitgeest.nl ontving deze week onderstaande foto van deze tactiek, die dus ook in Uitgeest wordt toegepast. Een bewoner van de Middelweg vond `s morgens het takje die tegen de deur aan was geplaatst.


De politie verzoekt u alert te zijn op dit soort tactieken en indien u op vakantie gaat, mogelijk afspraken hierover te maken met buren of bekenden.


Reacties

Reacties