Jaaroverzicht 2016

4796

UITGEEST – Het jaar is bijna ten einde. Tijd om terug te blikken op 2016.
 
Net zoals 2015, 2014, 2013 en 2012 is er weer een jaaroverzicht gemaakt aan de hand van de meest gelezen berichten per maand.
 
Totaal bezochten (op dit moment) 129.884 bezoekers deze website. In 2015 waren dat er nog 117.095.
In 2016 hebben we 166 artikelen gepubliceerd tegenover 248 in 2015.
 
Tevens vierde 112-Uitgeest in 2016 haar 5-jarig bestaan. Totaal kwamen er 477.133 bezoekers in vijf jaar op onze website. Die bezoekers legde 924.537 paginabezoeken af.
 
De Whatsapp Groepen Uitgeest deden het ook goed. Op dit moment zijn er 1100 leden in Uitgeest waarmee de Whatsapp Groepen Uitgeest één van de grootste in Nederland zijn.
 

Januari

Op dinsdag 5 januari werden er een aantal kerstbomen in de brand gestoken bij paviljoen Buurman en Buurman aan de Parallelweg in Uitgeest. Een alerte automobilist sloeg direct van de snelweg af reed naar de Parallelweg om de kerstbomen weg te trekken van het paviljoen. Hiermee werd erger voorkomen.
 
Februari

Op 11 februari werd er aan de Geesterweg een meisje van 16 mishandeld. Het meisje kwam onderweg een bekende van haar tegen. Deze man spuugde eerst in haar richting om haar vervolgens meerdere malen te schoppen en te slaan.
 
Maart

Een motorrijder raakte zaterdag 26 maart zwaar gewond bij een ongeval op de Geesterweg in Uitgeest. De motorrijder kwam in botsing met een auto ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan. Het slachtoffer werd onder politiebegeleiding zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
 
April

Op woensdag 13 april werd er een buitenboordmotor gestolen uit de jachthaven van Zwaansmeerpolder in Uitgeest. Wat de dief niet wist is dat er op 1 april een nieuw camerabewakingssysteem in gebruik was genomen. De man stond er dus duidelijk op. De man neemt het gehele zeiljacht mee en vaart daarmee naar de haven van Zaadnoordijk aan de Lagendijk in Uitgeest. In de haven aldaar is de motor eraf gehaald en meegenomen. De boot is in de haven achtergelaten. Een 28-jarige Amsterdammer werd op 9 mei aangehouden op verdenking van diefstal van de buitenboordmotor.
 
De dief had ook nog de twijfelachtige eer om de meest bekeken foto van 2016 te zijn. Hij werd 1747 keer bekeken.
foto1
 
Mei

Op 28 april werd er in Uitgeest een zwaar verwaarloosde hond gevonden. Op 13 mei werd er weer een zwaar verwaarloosde hond aangetroffen. Dankzij tips is de dierenpolitie Noord-Holland uitgekomen bij de vermoedelijk eigenaar van de hond. Deze persoon had geen duidelijk verhaal over de hond en ontkende de eigenaar van de hond te zijn. Wel was deze persoon in het verleden de eigenaar geweest. In de woning werd een verwaarloosde hond aangetroffen. Besloten werd deze hond in beslag te nemen.
 
Juni

Grote consternatie in Uitgeest op dinsdagochtend 14 juni. Twee losgebroken honden zetten de omgeving van de Meidoornstraat in Uitgeest op stelten. Een van de twee honden beet een man van 72. De man is met drie bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht. De honden hebben hierna een politieagent aangevallen waarna de politie genoodzaakt was om één keer te schieten waarbij één hond geraakt werd.
 
Juli

Op dinsdag 12 juli werd Burgernet ingezet wegens een mishandeling van een man. De dader bleek een bekende verschijning in Uitgeest. De 38 jarige dader is uiteindelijk door de politie aangetroffen in een woning aan de Hogeweg en gearresteerd. De mishandelde man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Wat de reden was van de mishandeling is niet bekend.
 
Augustus

In Beverwijk werden er twee jongens van 12! en 13! uit Uitgeest aangehouden op verdenking van diefstal met geweld Het tweetal had die middag tijdens de kermis een 13-jarige jongen uit Heemskerk geslagen en hem gedwongen zijn geld af te geven.
 
September

In de nacht van donderdag 15 september op vrijdag 16 september werd er ingebroken in snackbar het Luifeltje. Het was niet de eerste keer dat er geprobeerd werd in te breken in de snackbar.
 
Oktober

Begin oktober werden er bekenden van de politie klemgereden. Meerdere politie-eenheden uit de regio assisteerden hierbij. Een bewoner had s’nachts rond 02:30 de auto meerdere keren door de straat zien rijden en vond dit verdacht. Na controle bleken de inzittenden niets strafbaars te hebben gedaan. Ook na een zoektocht met een politiehond werd er niets verdachts gevonden en mochten de heren hun weg weer vervolgen.
 
November

Een geparkeerde auto raakte zaterdag 26 november zwaar beschadigd bij een brand. De auto stond geparkeerd aan de Wethouder Twaalfhovenstraat toen de brand werd ontdekt. De eigenaar heeft aangifte gedaan van brandstichting.
 
December

In de nacht van vrijdag 9 december op zaterdag 10 december fietste een jongeman over de A9. De fietser was onverstoorbaar en probeerde zelfs na het aanzetten van de zwaailichten om de politie-auto heen te fietsen. De jongen bleek flink gedronken te hebben en was op weg naar huis in de Broekpolder. Hij had niet in de gaten dat hij over de snelweg fietste. De jongeman is bekeurd en overgedragen aan zijn vader.
 
Wij wensen iedereen een goede en veilige jaarwisseling toe, en een gezond en veilig 2017. Wij hopen iedereen weer in 2017 te mogen voorzien van al het laatste 112 nieuws uit Uitgeest.
 

Reacties

Reacties