Jaaroverzicht 2017

2183

UITGEEST – Het jaar is bijna ten einde. Tijd om terug te blikken op 2017.
 
Net zoals in 2016, 2015, 2014, 2013 en 2012 hebben wij weer een jaaroverzicht gemaakt aan de hand van de meest gelezen berichten per maand.
 
Bezoekersaantallen
Totaal bezochten (tot op dit moment) 189.205 bezoekers deze website. In 2016 waren dat er nog 129.884. Totaal kwamen er 666.553 bezoekers in zes jaar op onze website. Die bezoekers legde 934.395 paginabezoeken af.
 
Sociaal
2.355 vrienden op Facebook.
2.142 pagina-likes op onze officiële Facebook pagina.
1.724 Twitter volgers
Bezoekers uit 112 verschillende landen.
60.000 bezoekers via zoekopdrachten van Google.
Meest bezochte pagina: Onze begrippenlijst met 38.000 bezoeken.
 

Januari

Op zondag 1 januari werd er tussen 22:30 en 23:00 ingebroken in een opslag aan de Molenweg 7 te Uitgeest. Bij de inbraak is er voor ruim €15.000 aan RVS-materiaal en professionele verlichting gestolen. De apparatuur was geschonken aan Stichting Duik de Noordzee schoon. Er werd €1000 euro beloning uitgeloofd.
 
Februari

Inbrekers sloegen op zaterdagavond 4 februari rond acht uur toe in een woning aan de Dadelboom in Uitgeest. De inbrekers wisten via een steeg bij de woning te komen en door een raam te forceren binnen te komen. Bij de inbraak werden veel waardevolle spullen gestolen. Ook hier stonden de inbrekers op beeld.
 
Maart

Een 50-jarige man uit Assendelft raakte donderdagochtend 16 maart rond kwart voor acht zwaar gewond bij een ongeval op de Molenwerf in Uitgeest. Een 48-jarige bestuurder uit Alkmaar reed vanaf de Geesterweg de Molenwerf op. De wielrenner fietste over de Limmerweg (fietspad tussen de Molenstraat en Molenwerf) de Molenwerf op. De automobilist zag de wielrenner waarschijnlijk door de laagstaande zon over het hoofd. De situatie is inmiddels aangepast zodat fietsers daar niet zomaar de Molenwerf op kunnen fietsen.
 
April

Een toch wel bizar bericht in April. De politie hield zondagmiddag 9 april rond 16:00 uur een 31-jarige Uitgeester aan omdat hij zijn kind langere tijd in een afgesloten auto had achtergelaten in Alkmaar. Omstanders belden de politie nadat ze een 3-jarig meisje alleen, overstuur in een geparkeerde auto zagen zitten. Gezien de warme buiten temperatuur en de stijgende hitte in het voertuig, werd er melding gemaakt bij de politie die direct ter plaatse kwam. De agenten hadden ondertussen de eigenaar van de auto gesproken en hem gesommeerd direct naar zijn auto te keren om het meisje te bevrijden. Ouders bleken in de stad te zijn. Rond 16:00 werd het meisje bevrijd nadat zij bijna twee uur alleen in de auto had gezeten.
 
Mei

De politie viel op 4 mei rond 07:00 een huisje binnen aan de Lagendijk in Uitgeest. Vervolgens werd er lange tijd onderzoek gedaan in het huisje. De politie heeft ook diverse goederen in beslag genomen. Een Audi en een BMW, een speedboot op trailer en een losse boot-trailer werden door de politie afgevoerd. Het ging meer dan vermoedelijk om een recherche onderzoek uit een andere politieregio.
 
 
Juni

Een toch wel zielig bericht werd in juni het meeste gelezen. In het water aan de Binnenkruierstraat werd er op 9 juni een overleden pony aangetroffen. De vrijwillige brandweer van Uitgeest werd gealarmeerd om de pony uit het water te halen gezien het voor de omstanders niet mogelijk was om de pony eruit te krijgen. Met behulp van een brandweerslang werd de pony eruit gehaald en voorzichtig op de kant gelegd. Het dier is vermoedelijk geschrokken van een onweersbui en raakte te water. Helaas heeft niemand het beestje tijdig opgemerkt dat het in het water lag en is uitgeput geraakt en verdronken.
 
Juli

Op internet verscheen een video waarop de moord op de Zandvoortse Hennie Schipper is te zien. De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats van het Hotel Van der Valk in Akersloot. De 49-jarige verdachte meldde zich kort na de moord zelf op het politiebureau.
 
Augustus

Op zondagmorgen 13 augustus kon de politie door de inzet van een getuige twee mannen aanhouden op verdenking van een inbraak op de gemeentewerf aan de Molenwerf in Uitgeest. Omstreeks 02.30 uur meldde een getuige dat hij verdachte personen had gezien die mogelijk iets hadden gestolen vanaf de gemeentewerf. De verdachten waren weggereden in een personenauto. Doordat de melder er achteraan bleef rijden en in direct contact stond met de politiemeldkamer, kon de auto van de verdachten korte tijd later aan de kant worden gezet in Heiloo. In de auto lagen onder anderen laptops, een ventilator en een beeldscherm. Mogelijk zijn deze gestolen vanuit de witgoedcontainer.
 
September

Nog meer goed nieuws: De politie hield vijf jongens aangehouden op verdenking van inbraak in een pand aan de Kanaalstraat in Ijmuiden. Een oplettende getuige belde rond 02.30 uur de politie nadat hij breekgeluiden had gehoord. De gealarmeerde agenten zagen op een hoek vijf jongens staan die na hun staande houding allen een zeer vaag verhaald hadden en buiten adem waren. Hierop werd besloten de jongens, in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar uit Uitgeest en Heemskerk, aan te houden.
 
Oktober

De rechtbank heeft op 21 september een 34-jarige man uit Rijswijk die een evenementenlocatie uit Uitgeest voor miljoenen heeft opgelicht veroordeeld tot een celstraf van 54 maanden. Ook moet hij het familiebedrijf drie miljoen euro betalen.
 
November

Op 4 november werd een vrouw beroofd op de vluchtstrook van de A9. De vrouw reed in haar personenauto over de A9, komende vanuit de richting Heemskerk, gaande in de richting Alkmaar. De vrouw had de opbrengst bij zich van haar winkel en zij was juist op weg naar huis. Tussen de oprit Uitgeest en de afslag Akersloot werd zijn plotseling gesneden door de bestuurder van een personenauto. De vrouw trapte op de rem en stuurde de vluchtstrook op. De andere auto stopte voor haar op de vluchtstrook. Twee of drie mannen kwamen de auto uit en het portier van de auto van het slachtoffer werd opengerukt. Nadat de vrouw klappen had gekregen, gingen de daders en met de opbrengt van de winkel vandoor.
 
December

December was een vrij rustige maand, er was daarom ook niet veel te lezen. In de nacht van donderdag 14 december op vrijdag 15 december werd er ingebroken in het Chinees restaurant Danny`s Palace aan de Middelweg in Uitgeest. De daders wisten een nooddeur aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit de keuken van het restaurant werd een snijmachine weggenomen.
 
Wij wensen iedereen een goede en veilige jaarwisseling toe, en een gezond en veilig 2018. Wij hopen iedereen weer in 2018 te mogen voorzien van al het laatste 112 nieuws uit Uitgeest.

Reacties

Reacties